Het beste boek van het jaar? Misschien vindt u het deze week in Antwerpen? Of u ontdekt het hier.

Als uitloper van ons HR-congres (20 oktober) zetten wij graag twee publicaties in de kijker. Trefpunt Zorg werkt nauw samen met Uitgeverij De Boeck en Uitgeverij Vanden Broele. Beide partners van ons Trefpunt organiseerden op ons HR-congres niet alleen een druk bijgewoonde workshop, maar geven u ook graag nadien nog wat wijsheden mee.

Uitgeverij De Boeck bracht HR-specialist Maarten Morel naar ons congres en dat was een schot in de roos voor al wie meer wilde weten over passie. We willen allemaal uniek zijn, met een zinvolle job, een opgeruimd huis en de ideale partner. En toch lijkt soms elke dag op de vorige. Het boek van Maarten, ‘hoe passie je leven redt’, is een boek over een nieuwe aanpak van werk en leven waarin passie centraal staat. Het is tegelijk een werkinstrument voor iedereen die individuen, teams, bedrijven en organisaties begeleidt, maar ook voor iedereen die aan zijn persoonlijke geluk wil werken.

Freek Van Looveren, auteur bij Uitgeverij Vanden Broele, liet zorgprofessionals kennismaken met de kracht van zelfsturende teams, een concept waar tegenwoordig zeer veel rond te doen is. Deze zelfsturende teams geven hun medewerkers het vertrouwen en de vrijheid hun werk naar eigen inzicht te organiseren. En deze aanpak werpt wel degelijk vruchten af: medewerkers voelen zich goed in hun team, zijn bereid het beste van zelfzelf te geven, lossen samen problemen op en halen opmerkelijk goede resultaten. Zeker in de zorgsector kan men met een zelfsturend team heel wat bereiken. Wenst u meer te weten over de zelfsturende teams? Of uw wil zelf met een zelfsturend team aan de slag? Dan raden we u ‘De Kleine Laloux’ aan waarin Freek Van Looveren de ideeën van Frederic Laloux in een notendop samenvat. Stuur een mailtje naar redactie@hrmconnect.be en dan stelt men deze publicatie gratis digitaal ter uwer beschikking.

Geïnteresseerd in deze en andere specialisaties van onze partners? U ontdekt hier het volledige aanbod van Uitgeverij De Boeck en ook op de website van Uitgeverij Vanden Broele is er een ruime keuze aan publicaties rond zorg.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin