Herinner je ons ééndaags innovatiekamp nog dat begin vorig jaar plaatsvond? De februaridag waar we samen met Blue Health Innovation Center, In4care en POM West-Vlaanderen het ambitieuze idee hadden om studenten en zorgprofessionals te laten brainstormen rond verschillende cases in de zorg. Partner Verso reikte er toen een heuse VIP (Verso Inspiratie Prijs) uit. Na heel wat agenda’s afgestemd te hebben, trok een groep finalisten en sympathisanten eind vorige maand richting Nederland voor een bezoek aan het METS Center.
Het METS Center is een kennis-, advies en opleidingscentrum voor partners binnen de acute zorgketen, gespecialiseerd in het geïntegreerd trainen van kennis, inzicht, vaardigheden en professionele attitude in een realistische omgeving. Simulaties in het METS Center worden gefilmd, na afloop volgt een debriefing. Een scenario duurt 10 minuten, de debriefing neemt maar liefst 45 minuten in beslag. De simulaties focussen zich vooral op non-technical skills van zorgverleners binnen een multidisciplinair team.
Een uitgebreid verslag van de VIP-tocht en de aanbevelingen van het METS Center op vlak van Crisis Resource Management, lees je hier.

Partner Howest zet met het SimO-project ook in op simulatieonderwijs ter versterking van het klinisch redeneren. Zo beleven studenten realistische situaties waarover ze kunnen reflecteren ter voorbereiding en aanvullend op de stages. Om de simulaties te versterken is Howest op zoek naar sympathieke SimPa’s (simulatie-patiënten). Als SimPa simuleer je op een realistische wijze de symptomen, vragen, gedrag, beleving,… van patiënten en mantelzorgers.
Ben jij actief in de zorg en wil je, vanuit je expertise, graag studenten ondersteunen in hun leerproces?  Neem dan contact op met veerle.coupez@howest.be.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin