Trefpunt Zorg kan tevreden terugblikken op een geslaagd 2017. Een jaar waar ons partnerschap niet alleen de kaap van 100 partners bereikte, maar deze ook ver overschreed. Maar liefst 20 nieuwe leden uit diverse hoeken van het zorglandschap sloten in 2017 aan bij Trefpunt Zorg:

Clinidogs, Curando vzw, cvo Cervo-GO, cvo Miras, De Hoge Kouter MFC, EPO2 vzw, Groep Ubuntu, Heos Consulting, Infolearn, ING, Koopkoepel, Marlex ondernemersadvocaten, Mentor vzw, Mesena, Profex, OC Sint-Idesbald, Sanapolis, School van Ayurveda, Talent in Motion en Villa-assistentiewoningen Koksijde.

Ook de evenementenkalender was goedgevuld. In totaal engageerde Trefpunt Zorg zich voor 23 evenementen, waarvan 11 als communicatiepartner en 12 inhoudelijke voorbereidingen. Een kort verslag van het voorjaar 2017 was hier al te lezen. Het leerrijke najaar zag er zo uit:

12-13/09 PRoF themadagen: “Eenzaamheid: knock-out!?”communicatiepartner
300 deelnemers
Tijdens het tweedaagse congres schoven PRoF en LUCAS de problematiek van eenzaamheid bij ouderen én jongeren naar voor. Deze editie werd afgesloten met het uitreiken van de prestigieuze PRoF-awards.

14/09 Infosessie ‘woon-zorg aan de kust’ – communicatiepartner
55 deelnemers
Tijdens dit officiële startschot van het GTI-project Health Care Accelerator (HCA), waarin ook Trefpunt Zorg partner is, werd de module ‘Build & Care’ uitgelicht.

15/09 Partneroverleg
57 deelnemers
Tijdens het partneroverleg werd samen met de aanwezige leden van Trefpunt Zorg onze werking onder de loep genomen. De brainstorm en speednetworking werd afgesloten met een uitgebreide rondleiding bij gastpartner zorgcentrum Maria ter Engelen.

03/10 Infoseminarie ‘Het huidige zorglandschap: een onnavolgbare rollercoaster’
88 deelnemers
De impact van het veranderende subsidiebeleid, Belrai en Cyber Risk Management; het infoseminarie in samenwerking met AZO-Project nam enkele brandende zorgactua onder handen. De infomarkt was eveneens een uitgelezen netwerkmoment voor de aanwezige zorgprofessionals.

31/10 Inspiratiesessie ‘Actuele zorgtendensen onder de loep’
76 deelnemers
Tijdens het voormiddagprogramma in samenwerking met ADMB en VIVES werd de burn-out thematiek van dichterbij bekeken. Eveneens mochten aanwezigen als één van de eersten het pas geopende Zorglab bezoeken. De rondleiding ging ook langs de hoogtechnologische simulatielokalen verpleegkunde en vroedkunde en het audiolab.

31/10 WEST4WORK ‘ZORG voor werkbaar werk!’
400 deelnemers
Aan de laatste halte van de arbeidsmarktroadshow WEST4WORK werkten maar liefst 26 partners van Trefpunt Zorg mee. Dit HR-congres met infomarkt en een ruime keuze aan workshops gaf verschillende inzichten bij het werkbaar maken van werk.

14/11 Seminarie ‘Zorg als gemeengoed: kop of munt – piramide of netwerk’
129 deelnemers
Dit seminarie in samenwerking met Curando vzw, Oranje en Muntuit werd het boek ‘Zorg als Gemeengoed’ aan het grote publiek voorgesteld. Deze reisgids voor zorgvernieuwing is het resultaat van drie jaar experimenten met buurtzorg en gemeenschapsmunten.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin