Dit event wil het toenemende belang van systeemintegratie in de zorg onder de aandacht brengen.

Zowel in de intra- als in de extramurale zorg wordt de inzet van technologie steeds belangrijker. Op technisch vlak wordt men geconfronteerd met tal van uitdagingen. Deze situeren zich op verschillende domeinen zoals: de interoperabiliteit tussen verschillende systemen, communicatie tussen netwerk- en transportprotocollen, open versus gesloten standaarden, de noodzaak van het centraal beheren van verschillende systemen op één enkel gebruikersplatform, enz.

Bovendien vergt systeemintegratie in de zorg een aparte aanpak waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar het correct vertalen van de gebruikersnoden. De vertaling van functionaliteiten in technische oplossingen vraagt een multidisciplinaire benadering waarbij alle stakeholders hun inbreng moeten hebben. Een ruime voorbereidingsfase en een adequate projectplanning zijn daarbij cruciaal.

Het event laat u kennis maken de talrijke facetten van systeemintegratie in de zorg. Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Randvoorwaarden voor de inzet van technologie in de intramurale zorg
  • De systeemintegratie op vandaag
  • Een (multidisciplinaire) systeemintegrator aan het woord
  • Zekerheid bij de aanschaf van geïntegreerde zorgoplossingen

Het event richt zich tot bouwprofessionals, technologieaanbieders, architecten, studiebureaus, technisch adviseurs, onderhoudstechnici, systeembeheerders en alle geïnteresseerden in het onderwerp.

Het volledige programma vindt u hier. Inschrijven voor 24 september 2012.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin