Wilt u als organisatie meer inzetten op preventie, maar ontbreekt het u aan tijd en kennis? Dan kan een stagiair Toegepaste Gezondheidswetenschappen (TGW) u helpen om een stap in de goede richting te zetten!

In de tweede jaarhelft (periode 11/02/2019 tot 24/05/2019) starten de laatstejaarsstudenten TGW met een stage van 416 werkuren. Tijdens deze stage krijgen de studenten de kans om de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk om te zetten. De opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen stoomt de studenten klaar voor drie beroepsrollen die noodzakelijk zijn in de gezondheidsbevordering:

Gezondheidscoach

Als gezondheidscoach begeleiden de studenten individuen, groepen en organisaties naar een gezonde levensstijl. Ze hanteren hiervoor een passende coachsstijl op maat. Tijdens het coachingsproces maakt de student gebruik innovatieve middelen, interactieve coachingstechnieken en motivationele gespreksvoering. Via empowerment van de cliënt streeft de student tijdens het coachingsproces steeds naar een duurzame gedragsverandering, met vanuit een preventief oogpunt zowel aandacht voor de fysieke, mentale als sociale gezondheid van de cliënt.

Projectmedewerker

In de rol van projectmedewerker werkt de student een gezondheidsbevorderend project op maat uit of wordt het project door de student aangepast aan een bepaalde doelgroep. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de verschillende stappen van Intervention Mapping. Deze techniek heeft als doel om via effectieve interventies gedragsverandering bij de doelgroep teweeg te brengen.

Netwerker

Als netwerker identificeert en integreert de student alle interne en externe stakeholders die betrekking hebben tot het gezondheidsbevorerend project. De student bouwt er een professioneel netwerk uit en werkt samen met verschillende gezondheids-, welzijns-, en vrijetijdsactoren.

Interesse om in uw organisatie een toekomstige gezondheidscoach, projectmedewerker of netwerker te begeleiden? Neem dan zeker contact op met Marie Vermast, stagecoördinator TGW, via marie.vermast@howest.be of maak op de stagebeurs van 5 oktober zelf kennis met de studenten.

Alle informatie over de stagebeurs vindt u hier.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin