Iedereen verliest de strijd tegen die stille vijand, de tijd: rugpijn, reuma, geheugen, motorische en zintuiglijke vaardigheden. Vertrouwde dagelijkse handelingen die plots niet langer vanzelfsprekend zijn, het is moeilijk te bevatten tot je het zelf ervaart. Met D’oede doze krijg je antwoord op al je vragen over ouder worden. Tijdens deze inspiratiedag bezorgen Mentor vzw en Trefpunt Zorg u een waar AHA-moment: hoe het voelt wanneer vertrouwde handelingen plots niet zo vlot meer lukken en hoe een persoon met dementie het verloop van de dag ervaart.

Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen, neemt de inleiding voor zijn rekening, Kasper Bormans zorgt voor een onvergetelijk inspiratiemoment. Daarna bieden wij u twee inleefworkshops met een 30-tal simulatietools rond fysieke beperkingen eigen aan het ouder worden en dementie.

Voor wie?
Medewerkers uit overheidsdiensten, beleidsmedewerkers en praktijkwerkers in zorg en welzijn, kaderpersoneel uit de zorg.

Programma

13.00 u. Ontvangst
13.30 u. Verwelkoming door Sofie Van Hecke, Trefpunt Zorg en Philippe De Coene, schepen van Sociale Zaken, OCMW, Armoedebestrijding, consumenten, ICT en 1777 van de stad Kortrijk en voorzitter van vzw Mentor
13.45 u. ‘Oud zijn ≠ Out zijn’ door Minister Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
14.00 u. ‘Wat Alz’ door Kasper Bormans
14.30 u. Twee interactieve sessies d’oede doze inclusief zoete koffiebreak
16.50 u. Netwerkreceptie met zomers drankje

Praktisch

  • Wanneer? Donderdag 15 juni, vanaf 13.00 u. tot 16.50 u. met aansluitend zomers aperitiefje.
  • Waar? Mentor vzw, Wandelweg 11a, 8500 Kortrijk. Deze locatie bevindt zich aan de achterkant van het station van Kortrijk (7 minuten stappen). Ruime parking vlakbij op Parking Veemarkt.
  • Dit event is gratis.

Inschrijven
De inschrijvingen voor deze inspiratiedag zijn afgesloten. Intekenen voor de wachtlijst kan nog door een mailtje te sturen naar sofie.meesschaert@west-vlaanderen.be, wij nemen contact op met u van zodra een plaatsje vrijkomt.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin