eGezondheid staat voor het gebruik van ICT – en meer bepaald internettechnologie – om de gezondheidszorg te ondersteunen of verbeteren. Ook de Federale en Vlaamse overheid zetten in op de informatisering van de gezondheidssector, zoals door het actieplan eGezondheid. In het actieplan in onder andere voorzien dat de patiënt in 2019 toegang heeft tot alle informatie over zichzelf, waar die informatie zich ook bevindt.

Wilt u nu al op de hoogte zijn van de gevolgen die het actieplan eGezondheid voor u, uw bedrijf of uw instelling zou kunnen hebben? PraktijkCoach en Trefpunt Zorg nodigen u op dinsdag 30 mei van harte uit op het infoseminarie ‘eHealth: nu meer dan ooit!’, waar twee experten u wegwijs maken. Beiden mochten reeds meerdere eHealth Awards in ontvangst nemen.

  • Dirk Broeckx, in het gewone leven actief als apotheker, trainer en consultant. Daarnaast is hij ook projectmanager van het project éénlijn.be maar bovendien een van dé grote bezielers van het actieplan eGezondheid.
  • Johan Uvin, zaakvoerder van PraktijkCoach. Het is zijn missie om de continuïteit van de zorg te versterken, de kwaliteit van de zorgverstrekking te verhogen en de levenskwaliteit van de zorgverstrekker te verbeteren.

Aan het eind van deze sessie krijgt u de unieke gelegenheid een bezoek te brengen aan de eerste ‘Office on Wheels’. Via dit kantoor op wielen, een primeur voor ons Vlaamse zorglandschap, pendelen een honderdtal werknemers dagelijks naar hun werkplek en zetten zo reistijd om in werktijd. De rest van de dag wordt de bus gebruikt om aan artsen en zorgverstrekkers opleidingen te geven omtrent het gebruik van de eGezondheidsdiensten, en digitale transformatie.

Voor wie?
Zorgprofessionals uit diverse zorgbranches, huisartsen, WZC’s, instellingen, zorgbedrijven, apothekers, eerstelijnszorgverstrekkers, softwarehuizen actief in de gezondheidszorg.

Programma

16.30 u. Ontvangst
17.00 u. Inleiding door Dirk De fauw, voorzitter Trefpunt Zorg
17.10 u. Algemene status eHealth door Dirk Broeckx, coördinator eHealth project
17.55 u. Pauze
18.10 u. eHealth in de praktijk door Johan Uvin, PraktijkCoach
19.00 u. Netwerkdrink met uniek bezoek aan Office on Wheels

Praktisch

  • Wanneer? Dinsdag 30 mei, van 16.30 u. tot 19.00 u., met aansluitend bezoek aan Office on Wheels en netwerkreceptie.
  • Waar? Streekhuis Noord-West-Vlaanderen, Kasteel Tillegem, Tillegemstraat 81, 8200 Brugge.
  • Dit is een gratis event, gelieve wel tegen 24/05 online in te schrijven.

Inschrijven
De plaatsen zijn beperkt, gelieve ten laatste tegen 24/05 online in te schrijven.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin