Tafelen met de VAPH-sector… Die boodschap hadden onze 145 zorgprofessionals gisteren goed begrepen. De inschrijvingen voor ons thema ‘de zorgvrager aan het stuur’ bleven tot het laatste moment binnenlopen. Inclusie, integratie, participatie, empowerment, vraagsturing, community building, persoonsvolgende financiering… Het zijn duidelijk begrippen die geen enkele sector nog vreemd zijn en waar we binnen de brede zorg ook sterk op inzetten.

Na een gestructureerde plenaire schets van dit nieuwe financieringsstelsel door Jos Theunis, afdelingshoofd financiering en zorgplanning bij het VAPH, was er een interessante dialoog tussen de 15 partners die aan ons event meewerkten en de deelnemers. Thema’s zoals ethiek, personeelsbeleid, de rol van een lokaal bestuur, de link naar ouderenzorg, vergunde vs. niet-vergunde aanbieder, het belang van een ondersteuningsplan, enz… kwamen aan bod. Tal van ideeën & plannen werden intersectoraal uitgewisseld.

Veranderingen brengen onzekerheden met zich mee maar er zijn wel degelijk opportuniteiten. Om meer intersectoraal te gaan samenwerken en om meer ontschotting te simuleren. Vanuit Trefpunt Zorg willen we dat duwtje geven. Informeren en samenwerking smeden. Daar doen wij het voor.

Dank aan alle enthousiaste deelnemers, het VAPH en aan onze 15 partners die aan dit event meewerkten, namelijk: De LovieDe Kade, D.O.P.DuinhelmMariënstedeOCMW BruggeOns HuisRandstad Assistentie & ZorgStad Brugget-zorg, Ter DreveTordale,UNIE-KVDAB en Zorgcentrum Maria ter Engelen.

Wordt absoluut vervolgd!

Presentatie Plenair

Foto’s van deze netwerksessie

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin