Drie jaar buurtgericht en digitaal experimenteren in de thuiszorg leverde heel wat instrumenten op om in de buurt aan de slag te gaan. Op deze inspiratiedag sluit Zorg Proeftuin ONLINE buurten dit ambitieuze project af en laat u, in samenwerking met Trefpunt Zorg, kennismaken met de vernieuwende projecten en innovaties die hieruit voortkomen. Thema’s als zorg en welzijn buurtgericht (re)organiseren, sociale innovatie, e-inclusie en digitale zorgcommunicatie om ouderen te betrekken en empoweren staan centraal.

Vlaamse experts schetsen de maatschappelijke tendensen in deze domeinen, de verschillende projecten worden in beeld gebracht en u krijgt als beleids- of praktijkwerker concrete werkinstrumenten aangereikt om in uw eigen gemeente of buurt aan de slag te gaan.

Voor wie?

Medewerkers uit (lokale) overheidsdiensten, beleidsmedewerkers en praktijkwerkers in zorg en welzijn, kaderpersoneel uit de zorg.

Programma

De inspiratiedag start om 09.00 u. en sluit om 16.45 u. af met een netwerkreceptie. U kunt ook voor een halve dag intekenen.

In de voormiddag komen onder meer Dominique Verté, Kaat Peeters en Simon Vander Elst aan het woord omtrent de realisaties en evoluties van ONLINE buurten in 3 verschillende innovatiedomeinen. Telkens worden ook praktische voorbeelden voorgesteld. Voormalig Vlaams minister van innovatie en initiator Zorg Proeftuinen Ingrid Lieten sluit de voormiddag af door de impact van de Zorg Proeftuinen te duiden.

In de namiddag kadert Stefaan Berteloot van het kabinet Vandeurzen deze Zorg Proeftuin binnen de eerstelijnsreorganisatie. De voorzitter van het Europees Sociaal Netwerk, Christian Fillet zet ONLINE buurten in het Europees perspectief. Daarna wordt aan de hand van verschillende workshops de theorie omgezet in de praktijk. U krijgt de mogelijkheid om 2 van deze workshops te volgen..

Benieuwd naar het volledige programma? Dit kunt u hier terugvinden.

Praktische informatie

  • Wanneer? Donderdag 18 mei, vanaf 09.00 u. tot 16.45 u., met aansluitend netwerkreceptie.
  • Waar? VIVES Campus Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge.
    Tips om er met het openbaar vervoer / de auto / de fiets te geraken? Klik hier.

Inschrijven

De plaatsen zijn beperkt, gelieve hier tijdig online in te schrijven!

Partners ONLINE buurten

 

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin