‘In4care on tour’, de tournee die onze partner In4care doorheen 4 Vlaamse provincies ondernam om zijn werking, medewerkers en eerste projecten voor te stellen, bracht de organisatie op 13/04 naar Brugge. Voor deze sessie tekenden 90 geïnteresseerden in en in totaal bereikte onze partner 250 belangstellenden.

Als innovatieplatform vertrekt In4care vanuit de noden van de zorgactoren zelf. Aan alle deelnemers werd gevraagd mee prioriteiten aan te geven in een lijst van noden per subsector. Deze resultaten kunt u op de website van In4care terugvinden. Tijdens de tour werden alvast de eerste 3 concrete projecten aan het publiek voorgesteld:

  • digitaal zorgplatform dat de zorgvrager centraal stelt: zorgaanbieders kunnen er applicaties aanreiken om de zorgvrager in staat te stellen de eigen zorg beter te kunnen coördineren en beter te communiceren met zorgaanbieders;
  • apps ter ondersteuning van zelfmanagement in de geestelijke gezondheidszorg en ter ondersteuning van bevallen met verkorte ligdagduur;
  • web based simulatie software in het kader van de persoonsvolgende financiering.

In4care start daarnaast ook een project voor zorgorganisaties die een deeltijdse In4care innovatiemanager willen inhuren. Daarnaast wordt gewerkt aan een netwerk en een opleiding voor alle Vlaamse zorginnovatiemanagers.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden (fotografie: Toon Walleyn) van de sessie in Brugge.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin