De opleiding verpleegkunde van Howest organiseert in juni een themadag ‘De schat van je leven’. Daarin zullen de rol van oude herinneringen en het gebruiken van het verleden als toegangspoort tot personen met dementie worden benadrukt. Op het programma: diverse workshops door buitenlandse experts (voertaal: Engels); toelichting project ‘Memorabel’ (FOTON); getuigenissen van mantelzorgers; attracties (EXPO herinneringskoffer, BeleefTV).

Deze themadag is onderdeel van de complete Season School rond ouderenzorg, een vijfdaagse (25/6 t.e.m. 29/6) voor (internationale) studenten, docenten en zorgprofessionals. Hoofdthema’s: Smart Solutions (inzet van technologie en slimme oplossingen, met ook een dansnamiddag voor senioren); creatieve oplossingen/ interventies (reminiscentie, dansen, muziek, kunst, green care,… als hulpmiddelen bij personen met dementie); verhogen weerbaarheid van mantelzorgers (interactieve workshops en uiteenzettingen over projecten van FOTON).

De themadag gaat door op 27 juni in Howest, Rijselstraat 5, 8200 Brugge. De inschrijving bedraagt 85 euro en kan tot 31 mei via deze link.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin