Kinderen die bij de dokter komen, zijn vaak angstig voor het onderzoek, de behandeling, een prik… Om hen af te leiden en aan het lachen te brengen, dragen heel wat artsen van AZ Sint-Lucas Gent voortaan een gepersonaliseerde dierenmuts, gehaakt door collega dr. Birgitte Vangehuchten.

Kinderen en ziekenhuizen, dat gaat niet altijd goed samen. Anesthesist dr. Birgitte Vangehuchten, die vaak kinderen onder narcose brengt, ging op zoek naar een oplossing. Ze experimenteerde met een zelfgehaakte dierenmuts in de vorm van een varken. En het was meteen een schot in de roos: de kinderen waren gefascineerd, stelden vragen, moesten lachen… en ondertussen kon de arts haar werk doen.

Het idee van een dierenmuts bleek ook bij andere artsen aan te slaan en dr. Vangehuchten ging verwoed aan het haken. Inmiddels haakte ze meer dan zeventig gepersonaliseerde mutsen bij elkaar voor haar collega’s die steeds zelf hun dier mochten kiezen: van beren, leeuwen, dino’s en tijgers tot vissen, pinguins en katten. Elke arts betaalde een som voor de muts: de helft voor het materiaal, de andere helft voor het goede doel. Op die manier kon dr. Vangehuchten al meer dan €600 verzamelen voor REVIVE, een vzw die medische missies organiseert naar Afrika om gratis operaties uit te voeren.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin