Het nieuwe gebouw voor het opleidingscentrum ZoWe verpleegkunde is twee jaar na de start van het bouwproject klaar. In aanwezigheid van minister van onderwijs Hilde Crevits werd op vrijdag 14 oktober deze nieuwe campus feestelijk ingehuldigd. Het project werd gerealiseerd mede in samenwerking met de publiek-private vennootschap Scholen van Morgen (DBFM-project).

Het nieuwe opleidingscentrum, gelegen in de Barrièrestraat vlak aan het station in Sint-Michiels, is geen traditioneel schoolgebouw maar een innovatieve onderwijsomgeving die actieve werkvormen stimuleert. De kern van het opleidingscentrum bestaat uit een open leercentrum en vaardigheidscentrum waar de student zelfstandig of in groep werkt aan zijn theoretische inzichten en praktische vaardigheden. Een multifunctionele ruimte biedt plaats voor ontmoetingsmomenten en organisatie van vormingsdagen en voordrachten.

Op 1 september 2016 verhuisden 450 studenten verpleegkunde naar de campus. Deze HBO5-opleiding verpleegkunde leidt studenten op via verschillende onderwijswegen in dag- en avondonderwijs. ZoWe verpleegkunde is partner van de Arteveldehogeschool.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin