En op afgelopen week…

Dinsdag nodigden we in Kasteel Tillegem twee experten uit die onze deelnemers in het thema eHealth wegwijs maakten. Dirk Broeckx, één van de grote bezielers van het actieplan eGezondheid, lichtte het plan overzichtelijk toe. Johan Uvin, zaakvoerder van Praktijkcoach, maakte de link naar de praktijk. De profielen waren zeer divers en de tips bijzonder praktisch. Tijdens de netwerkreceptie kon men met eigen vraagstukken bij de twee specialisten terecht en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Zoekt u binnen uw zorginstelling ook oplossingen? Neem zeker even contact op met Johan Uvin (johan@praktijkcoach.be). Ook de Office on Wheels werd druk bezocht. Deelnemers kregen een exclusieve kijk in de kantoorbus die een oplossing biedt voor de dagelijkse fileproblemen.

Gisteren was er ook duidelijk veel belangstelling voor de gloednieuwe zorgcampus Sanapolis te Sijsele. Healthcare Trendwatcher Koen Kas gaf ons een indrukwekkende kijk op de toekomst van de gezondheidszorg. Van Sickcare naar healthcare, of van een geneeskunde die ons geneest naar een die ons gezond houdt of zelfs beter maakt. We onthouden dat er op dat vlak al heel wat technologische ontwikkelingen mogelijk zijn en we bereid moeten zijn om wat creativiteit aan de dag te leggen. Prof Cas suggereerde ook de ‘unsick day’, één dag bezoldigd afwezig zijn van het werk om aan preventieve gezondheidszorg te doen. Veel tijd om te bekomen van deze bijzondere blik op de toekomst was er niet, want de bewegingscoach van dienst liet de deelnemers Kas’ tips aan den lijve ondervinden. Sanapolis stelde er ook de huidige projectpartners voor. Kon u er niet bij zijn en wil u deel uitmaken van dit innovatieve geheel? Contacteer Karen De Waele (Karen.DeWaele@sanapolis.be).

U ziet, het werd een drukke maar bijzonder interessante week. Voor de zomer er is, hebben wij nog twee events voor u in petto. In samenwerking met Mentor vzw organiseren wij op 15 juni een sessie rond d’oede doze. Een thema dat leeft, want de sessie is reeds volzet. U kunt nog intekenen op onze wachtlijst. Voor onze Care Cocktail met speednetworking en voorstelling van de nieuwste zorgopleidingen op 13 juni hebben wij nog enkele plaatsen vrij. Wij brengen er u graag in contact met interessante partners uit ons zorgnetwerk. Teken nog snel in via: www.trefpuntzorg.be !

Dan rest ons nog maar één ding: u een bijzonder fijn lang weekend toewensen!

Bedankt dat u erbij was, tot binnenkort!

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin