We sloten ons goedgevuld voorjaar af met twee klinkende events: de Care Cocktail 2.0 en de inspiratiesessie d’oede doze.

Dinsdag 13 juni ontvingen we in Kasteel Tillegem 90 zorgprofessionals voor een bijzonder sfeervolle Care Cocktail 2.0. Ingrediënten voor dit event waren: de nieuwste zorgopleidingen (voorgesteld door de kennisinstellingen uit ons netwerk, namelijk: VIVES, Howest, ZoWe verpleegkunde, Vesaliusinstituut en cvo MIRAS), een speednetworking met kruisbestuiving tussen zorg, bedrijven, onderwijs, overheid en middenveld en last but not least… zomerse cocktails. Het werd een zeer fijne avond waar deelnemers nieuwe inspirerende ideeën en contacten kregen en het enthousiasme om met de nieuwe zaken aan de slag te gaan.

Sfeerbeelden van de Care Cocktail 2.0 bekijkt u hier.
Presentaties:

 

Op 15 juni zetten we de laatste punten op de i met de inspiratiedag d’oede doze, een sessie in samenwerking met Mentor vzw en Streekforum Zorg waar 80 zorgprofessionals op intekenden. Aan de hand van de tools van d’oede doze lieten we deelnemers aan den lijve ervaren hoe het voelt als vertrouwde handelingen plots niet meer zo vlot lukken en hoe een persoon met dementie het verloop van de dag ervaart. Minister Vandeurzen bracht er zijn visie rond respectvolle ouderenzorg en toen Keynote speaker Kasper Bormans ten tonele verscheen, werd iedereen stil. Zijn voorbeelden, recht uit de praktijk, brachten het publiek verrassende inzichten. De toolbox d’oede doze is een initiatief van Mentor vzw en Howest waar duidelijk steeds meer vraag naar is en waar u binnenkort meer over zult vernemen… Wilt u deze tool binnen uw zorgorganisatie of bedrijf graag zelf uittesten? Neem vrijblijvend contact op met Mentor via K.Amerlynck@mentorvzw.be

Foto’s van deze inspiratiesessie bekijkt u hier.
Presentaties:

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin