Met 7 eigen events en 9 keer opgetreden te hebben als communicatiepartner kan Trefpunt Zorg tevreden terugblikken op een boeiend voorjaar. Onder andere thema’s als ouderenzorg, persoonsvolgende financiering en het belang van preventie kwamen tijdens verschillende sessies en workshops aan bod. De evenementen waar Trefpunt Zorg een deel van de organisatie opnam, hebben 693 deelnemers bereikt. Tel daar de events als communicatiepartner bij op, dan komt het totaal op 1917 deelnemers.

Graag willen wij vanuit Trefpunt Zorg van deze gelegenheid gebruik maken om alle partners, mede-organisatoren, sprekers en deelnemers oprecht te bedanken om er een leerrijk voorjaar van te maken. Bedankt aan iedereen die erbij was!

09/02: Netwerksessie ‘De zorgvrager aan het stuur. Tafel met de VAPH-sector!’
145 deelnemers
Samen met 15 betrokken partners nam Trefpunt Zorg de gevolgen en opportuniteiten van de invoering van het persoonsvolgend financieringssysteem in de andersvaliden sector onder de loep.

16/02: Infosessie ‘Durf te schitteren’ – communicatiepartner
100 deelnemers
Onze partners X-Care en ZorgAnders organiseerden in februari een sessie speciaal voor zorgorganisaties over het belang van een sterk imago en employer branding.

23/02: Dag van de Social Profit – communicatiepartner
300 deelnemers
Op de zevende editie van de Dag van de Social Profit, georganiseerd door Acerta deelden erkende sprekers hun ervaringen met uitdagingen en verandering in de zorgsector.

01/03: Inspiratiesessie ‘Zingeving in de ouderenzorg’
46 deelnemers
Samen met partners Uitgeverij Vanden Broele en AZ Sint-Lucas Gent werd het belang van whole person care aangetoond. Om hiertoe te komen werden twee praktische tools voorgesteld. Eveneens brachten we een bezoek aan de SLiM-kamer, de kamer van de toekomst.

25/04: Bijblijfsessie VDAB ‘HR-topics voor werkgevers in de zorg’ – communicatiepartner
77 deelnemers
Voor deze bijblijfsessie met HR-thema’s specifiek voor de zorgsector werkte onze partner VDAB samen met HRwijs en SDworx.

27/04: Kennissessie ‘Intellectueel eigendomsrecht, ook voor zorgorganisaties’ – communicatiepartner
47 deelnemers
POM West-Vlaanderen nodigde juridisch expert Pieter Callens uit om zorgactoren aan te tonen waarom het beschermen van intellectuele eigendom ook voor hen belangrijk kan zijn.

11/05: Nocturne ‘Memling in context’  – communicatiepartner
51 deelnemers
Partner Meeting in Brugge verzorgde een exclusieve nocturne in het Sint-Janshospitaal waarbij de werken van Hans Memling centraal stonden.

18/05: Inspiratiedag ‘ONLINE buurten: verbonden oud worden in je buurt’
210 deelnemers
Tijdens het slotevent van Zorg Proeftuin ONLINE buurten werden aan de hand van een plenair deel, aangevuld met enkele workshops de resultaten van drie jaar buurtgericht en digitaal experimenteren bekend gemaakt.

30/05: Infoseminarie ‘eHealth: nu meer dan ooit’
67 deelnemers
Dit infoseminarie in samenwerking met PraktijkCoach streefde ernaar de laatste stand van zaken betreffende eHealth en het plan eGezondheid aan te brengen. Achteraf kon een bezoek gebracht worden aan het innovatieve project Office On Wheels.

01/06: Inspiratiesessie ‘Nooit meer ziek, samen gezond’
71 deelnemers
Innoveren in de zorgsector kan op verschillende manieren, zo toont ook de nieuwe zorgcampus Sanapolis. Tijdens deze sessie werden deelnemers geprikkeld mee te denken over de toekomst van/in de zorg.

01/06: Congres ‘HR in de zorg 2017’ – communicatiepartner
400 deelnemers
Het jaarlijkse congres van vzw Vorm om aan de hand van workshop omtrent het HR-thema in ruime zin in balans te blijven doorheen de vele veranderingen in het HR-landschap.

13/06: Care Cocktail 2.0
78 deelnemers
Samen met de 5 kennisinstellingen aangesloten bij Trefpunt Zorg de zorgprofessionals informeren op vlak van nieuwe zorgopleidingen. Achteraf was via een heuse speednetworking de mogelijkheid om gericht te netwerken.

15/06: Inspiratiedag ‘D’oede doze: ervaar zelf hoe het is om ouder te zijn’
76 deelnemers
Tijdens deze sessie in samenwerking met Mentor vzw ondervonden deelnemers via de toolbox ‘D’oede Doze’ zelf hoe het is om ouder te zijn. Dit praktijkgericht leren is een eerste stap naar meer empathische zorg.

20/06: Opening Ondernemerscentrum Brugge – communicatiepartner
85 deelnemers
Het Tolhuis in het hartje van Brugge werd plechtig geopend als ondernemerscentrum Brugge. Eveneens wordt het historische gebouw de uitvalbasis voor de Fabriek voor de Toekomst Zorgeconomie.

21/06: Internet of Things (IoT) in Healthcare – communicatiepartner
114 deelnemers
Deze infosessie van partner POM West-Vlaanderen bracht een overzicht van wat de uitkomst van IoT nu precies voor de zorgsector is en welke stappen diverse zorgactoren kunnen nemen.

28/06: Opening Howest Hospital – communicatiepartner
50 deelnemers
Plechtige opening van de nieuwe praktijklokalen van Howest die toepasselijk de naam Howest Hospital kregen.

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin