Daarvoor moet u bij onze partners VDAB, SD worx en HRwijs zijn!

De zorgsector kent een hoog verzuimcijfer en voor HR-diensten wordt het steeds meer een uitdaging om hier proactief mee om te gaan. Maar hoe houdt u uw mensen gemotiveerd aan het werk, ook tijdens periodes van hoge werkdruk? Hoe zorgt u ervoor dat ze méér dan ‘gewoon’ tevreden zijn? Hoe volgt u dit op, zonder grote tevredenheidsonderzoeken te doen, kort op de bal en met meer jobvreugde & engagement als resultaat?

VDAB organiseerde vanmorgen (25 april) in hotel Van der Valk te Oostkamp een bijblijfsessie voor HR-verantwoordelijken in de zorgsector. Met deze ‘special’ richtte men zich tot professionals uit de social profit. Het thema ‘engagement’ stond centraal.

Trefpunt Zorg kreeg de eer om inleidend het veranderend zorglandschap te schetsen en het belang van samenwerken en netwerken te duiden. Vervolgens liet VDAB twee specialisten aan het woord.

SD Worx gaf ons heel wat tips & tricks over de tevreden vs. geëngageerde medewerker. Relatief nieuw in hun aanbod is Pulse, een mobiele applicatie die de vinger aan de pols houdt bij uw medewerkers, die dagelijks real-time pushberichten op hun mobiele telefoon ontvangen over verschillende werkgerelateerde topics. Interessant voor u als HR-verantwoordelijke, maar evenzeer voor de medewerker. Geen lange vragenlijsten meer waar het resultaat vaak lang op zich laat wachten, maar de mogelijkheid om snel actie te ondernemen. En op maat te werken, voor die diensten die de meeste ondersteuning nodig hebben.

HRwijs illustreerde aan de hand van verschillende tools hoe zij organisaties binnen de social profit ondersteunen, specifiek op vlak van HR-beleid. Geen theoretische modellen maar leidraden die vooral erg praktisch zijn. Denk aan een gespreksleidraad voor medewerkers die te kampen hebben met werkstress, een oefening rond jobcrafting, werkbaar werk-tools, tips in het kader van langer werken en zoveel meer. Wil u graag bekijken welke HR-technieken u nog verder kunt verfijnen? HRwijs biedt u kosteloos een interessante HR-scan aan.

Na deze boeiende plenaire uitwisseling werd ook weer stevig genetwerkt. Ontdek hier enkele sfeerbeelden.

De presentaties van deze bijblijfsessie vindt u hier:

Trefpunt Zorg biedt u binnenkort graag meer actuele HR-thema’s aan. Noteer alvast 1 juni voor het congres ‘HR in de zorg’ van vzw Vorm (waar wij als communicatiepartner aan meewerken) EN 31 oktober voor de editie van West4Work rond werkbaar werk in VIVES Brugge. Ook hier zullen weer heel wat partners van ons Trefpunt Zorg u een interessante HR-workshop aanbieden! Binnenkort meer!

Deel dit nieuwsbericht: twitterlinkedin